Är fiber det bästa bredbandet på marknaden?

Som du säkerligen redan vet är svaret ja! I nuläget finns det inget snabbare bredband än just fiber bredband. Har alla tillgång till bredband via fiber? Tyvärr inte, även om den största delen av befolkningen i Sverige är uppkopplade mot ett fibernätverk är inte alla det. Men det går att gå ihop med grannar och ansöka om att få fiber indraget till hushållet. Även om det kan ta lång tid innan arbetet utförs är det värt det. Eftersom värdet på fastigheten går upp med fiber bredband!

Hur byter du till bredband via fiber?

Det är väldigt enkelt så länge som hushållet är uppkopplat mot ett fibernätverk. Du kan lätt kolla upp detta via olika sajter online. Därefter väljer du vilken leverantör du anser är bäst och skapar ett abonnemang. Processen skiljer sig inte särskilt mycket från när du registrerar dig för ett vanligt bredband eller ett telefon abonnemang.

När du väl är ansluten till fiber bredband kommer du förstå varför så många väljer just detta som sin uppkoppling. Hastigheten är mycket snabbare och alla i hushållet kan vara uppkopplade samtidigt på olika enheter utan att det buffrar.

Vem behöver fiber bredband?

  • Ett hushåll med fler än tre personer har mycket nytta av bredband via fiber.
  • Eftersom du säkerligen har flera olika enheter uppkopplade mot ditt bredband, så som telefon, surfplatta, TV, dator och spelkonsoler är det en smart ide att uppgradera till bredband via fiber.
  • Du som gärna tittar på videos, streaming tjänster som Netflix eller webb-TV kommer snabbt att märka skillnaden med fiber bredband.
  • Om du spelar mycket online behöver du fiber bredband för en optimal upplevelse.
  • Personer som numera jobbar hemifrån kan arbeta effektivare med hjälp av bredband via fiber.
  • Men även du som endast är ute efter snabba hastigheter föredrar självklart fiber bredband.

Vilken är den bästa leverantören?

Det är en fråga som är omöjlig att svara på. Ta hjälp av bäst i test du kan hitta online för att jämföra de olika erbjudandena som finns just nu. Där kan du hitta priser, hastigheter och olika kampanjer som pågår för tillfället för att hitta det bästa fiber bredbandet för dig och dina behov samt förväntningar.

Men vanligtvis ligger kostnaden för ett bredband via fiber på cirka 300 kronor per månad. Vilket inte är speciellt dyrt för vad du faktiskt får. Och om du föredrar en mindre summa kan du välja en lite långsammare hastighet och därmed betala mindre per månad.

När det gäller hastigheten ska du inte stirra dig blind. Eftersom svarstiden är mycket snabbare upplevs det som att hastigheten är snabbare än ett vanligt bredband. Även om du väljer samma hastighet du har i nuläget på ditt vanliga bredband kommer du att märka skillnaden när du byter över till fiber bredband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *