Snabblån – Så fungerar det

Vi har nog alla någon gång behövt låna pengar snabbt. Det kan vara till exempel en utgift du inte hade planerat för som exempelvis problem med bilen. De flesta av oss håller oss nog inom en vardaglig budget dock kan saker hända som vi inte förväntat oss. Då kan det vara bra att titta på ett snabblån. Mer info finner du hos smslåndirektutbetalning.com.

SMS lån utan UC

Det finns flera olika typer av SMS snabblån på marknaden. Gemensamt för de flesta är dock att de inte tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Istället använder de andra kreditupplysningsföretag.

Fördelen med detta för dig som kund är att du minskar risken för att din kreditvärdighet blir markerad som negativ. Nackdelen kan vara en skyhög ränta. Det varierar dock enormt mellan olika bolag. Räntan blir likaså högre ju mer pengar du lånar och ju längre återbetalningstid du väljer.

Andra fördelar med SMS lån utan UC

Som namnet förtäljer så är ett snabblån pengar som du får snabbt – i de flesta fall samma dag. Om det då är så att bilen måste repareras eller till exempel en tand gått sönder så är det bra om du kan få pengarna samma dag.

Det går fort att ansöka om lånet, i de flesta fall endast ett par minuter. Dessutom behöver du inte ange vad du ska ha pengarna till.

Återbetalningstiderna är också oftast väldigt flexibla men håll som sagt i åtanke att längre perioder kostar mer. Om det dock gäller ett mindre lån på till exempel 5000 kr och du är säker på att du kan betala tillbaka det på 30 dagar så blir räntan överkomlig. Vanliga banker är sällan pigga på att låna ut mindre belopp så snabblån är idealiska för dig som bara behöver tillfällig hjälp.

Att tänka på när du vill låna pengar snabbt

Ett snabblån är snabbt just därför att du tar en högre risk än med ett vanligt banklån. För det första så bör du se till att långivaren är tillförlitlig. Om de regleras av svenska Finansinspektionen till exempel eller någon liknande pålitlig myndighet.

Se också till att du själv är ansvarsfull och inte tar på dig mer än du kan hantera. Ett obetalt snabblån kan till exempel resultera i en väldigt dålig betalningsanmärkning som kommer att påverka framtida snabblån.

Var noga med att jämföra räntor och återbetalningsvillkor mellan olika snabblån. Det är alltid bra att göra efterforskningar och inte handla impulsivt. Snabblån är till för plötsliga oväntade utgifter och inte för att du impulsivt vill köpa nya möbler till exempel.

Ta ett snabblån på lika mycket allvar som ett banklån eller studielån. Tänk på att det är du som måste betala tillbaka pengarna och på ett ansvarsfullt sätt.

Med allt detta i åtanke så är ett snabblån en utmärkt lösning på ett tillfälligt problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *